blad-achter.jpg

Baby

Oil

De Oil is het derde product in onze babycollectie. Zoals de naam al aangeeft is het de meest oliehoudende van de drie, en daarom geschikt voor de droogste babyhuid.

Gemaakt uit hydraterende oliën en kalmerende kruiden om de gevoeligste babyhuid te verzorgen en te voeden. De biologische olijf- en kokosolie verzachten en hydrateren zelfs de droogste babyhuid. De milde geur van kamille kalmeert, terwijl de goudsbloem beschermt en verzacht. Daarbij is het verrijkt met aloe vera en vitamine E om de huid zacht, soepel en gezond te houden.

Het puurste voor

De zachtste huid

Wanneer te gebruiken?

De Oil is wat dikker en vettiger dan de Lotion en Cream;  waardoor hij goed hydrateert en kan fungeren als extra bescherming voor de gevoelige babyhuid.

 

Bovendien kan hij kan vocht in de huid goed vasthouden vasthouden, wat het uitermate geschikt maakt voor een droge babyhuid die wat extra aandacht nodig heeft.

zeolietbanner-Hersteld3.jpg

Zeoliet

Vulkanisch wondermineraal

Reinigt de poriën

Absorbeert en neutraliseert zware metalen

Antioxidant

De basis van bijna al onze producten is zeoliet; een vulkanisch mineraal van miljoenen jaren oud met buitengewone ontgiftende eigenschappen.

Verwijdert onzuiverheden

Ontgiftend

Ontstekinngs-remmend

Contact met chemische stoffen is een probleem dat ons allen raakt, maar sommige groepen zijn hier natuurlijk gevoeliger voor. 

Kinderen en baby's zijn bijzonder kwetsbaar voor de effecten van chemische stoffen, en het voorkomen van een blootstelling aan schadelijke chemische stoffen kan gezondheidsproblemen op latere leeftijd voorkomen.

Kleine hoeveelheden chemische stoffen kunnen zich snel opstapelen tot een hoeveelheid die schadelijke gevolgen kan hebben.

Waarom

Natuurlijk?

De huid van een baby heeft een dikte van ongeveer 40 tot 60% van die van een volwassene en is dus veel kwetsbaarder en laat meer stoffen door. Zowel goede als schadelijke.

​Daarbij is de huidoppervlakte/lichaamsgewicht ratio 5 keer groter dan bij volwassenen. De combinatie van de dunnere huid en het relatief grote huidoppervlak maakt de huid dus bijzonder kwetsbaar. 

Als je hierbij bedenkt dat de gemiddelde baby in de eerste levensmaanden met met 48 chemische stoffen in aanraking komt, waarvan niet duidelijk is welke schadelijk kunnen zijn en welke niet, maakt het iets om bewust bij stil te staan.

Waarom verdient de babyhuid

Het beste?

Er zijn honderden, zo niet duizenden merken die “natuurlijke“ huidverzorging verkopen, maar weinige hiervan maken de claim echt waar.

 

Het is namelijk veel aantrekkelijker om te werken met “natuurlijke” ingrediënten die chemisch bewerkt of verhit zijn. Ze mogen “natuurlijk” genoemd worden, maar zijn dit niet meer. Ze zijn echter wel goedkoper en bovendien makkelijker te verwerken omdat ze minder snel bederven en stabieler zijn dan volledig natuurlijke ingrediënten. Dit gaat ten koste van de natuurlijke werking; chemisch bewerkte ingrediënten kunnen zelfs een schadelijke werking krijgen

Het is daarom goed om je af te vragen hoe “natuurlijk” de crème is die in een tube of een potje zit en waar elke dag huidvet en zuurstof mee in aanraking komt. Dit zou de levensduur van het product aanzienlijk moeten verminderen, maar doet dit niet. 

De meest pure

& zuivere kwaliteit

Het vacuümpompsysteem zorgt ervoor dat er geen zuurstof of huidvet bij het product kan komen.

Conservering met respect voor het product

Natuurlijke conserveringsstoffen

Naast het gebruik van vacuümpompjes zorgen wij er niet voor dat de producten houdbaar zijn door het verhitten en chemisch bewerken  van onze natuurlijke ingrediënten, maar door natuurlijke conserveringsstoffen toe te voegen, zoals radijswortelferment, citroenzuur en zilvercitraat, die een antibacteriële werking hebben en de natuurlijke ingrediënten bij afwezigheid van zuurstof stabiel en houdbaar maken.

Vacuümpompjes

Wij willen geen enkele concessies doen aan de kwaliteit en werkzaamheid van onze producten. Onze producten zitten daarom in vacuümpompjes zodat er absoluut geen zuurstof bij kan komen. Wanneer dit wel het geval zou zijn bederft de crème binnen enkele dagen, zoals elk écht natuurlijk ingrediënt zou doen.

Onverhit,

onbewerkt

biologisch

Waar mogelijk kiezen we voor CO2-extractie; een kostbaar proces waarbij de integriteit van warmtegevoelige bestanddelen wordt gewaarborgd en de kwaliteit en geur zo puur mogelijk blijven!

Onze producten zijn gemaakt van onverhitte, onbewerkte ingrediënten die zo veel mogelijk lokaal geoogst en biologisch gecertificeerd zijn.

Wat zit er in?

  • Goudsbloem stimuleert de bloedcirculatie en collageenproductie, wat de huid hydrateert en versterkt.

Aloe Vera

Aloe Barbadensis

Alle

Ingrediënten

Water

Aqua (Water)

Olijfolie

Olea Europea (Olive) Fruit Oil*

Bijenwas

Cera Alba

Cacaoboter

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Wolvet

Lanolin

Aloe Vera

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice

Zeoliet

Zeolite

Vitamine E

Tocopherol (Vitamin E)

Kamillebloem

Chamomilla Recutita*

Goudsbloem

Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract*

Kruidenwas

Cetearyl Alcohol (Herbal Wax)

Rozemarijnblad

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*

Vlierbes

Sambucus Nigra (Elderberry) Fruit  Extract

Radijswortelferment

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Kokosolie

Cocos Nucifera (Cocos) Oil

Anijszaagolie

Pimpinella Anisum (Anise) Seed Oil*

Dehydroacetisch zuur en benzylalcohol

Dehydroacetic Acid and Benzyl Alcohol

Linalool

Linalool**

 

d-limonene

d-Limonene**


*gecertificeerde biologische landbouw
**natuurlijke essentiële oliën

Kamillebloem

Chamomilla Recutita

Goudsbloem

Calendula officinalis

Vlierbes

Sambucus Nigra

  • Grote hoeveelheden vitamine A stimuleert de bloedcirculatie en verzacht de huid

  • Bevat veel antioxidanten, wat helpt tegen ontstekingen en oxidatieve schade.

  • Rijk aan anthocyanine, wat de huidstructuur verbetert.

  • Werkt als een vochtinbrenger door vocht in de huid aan te trekken en vast te houden.

  • Dringt door tot de diepere huidlagen en verbetert de huidbarrierefunctie.

  • Als krachtige antioxidant neutraliseert het vrije radicalen en werkt het ontstekingsremmend.

  • Kamille is een natuurlijke ontstekingsremmer en is daarom erg geschikt om een geïrriteerde huid te verlichten