Klik op een ingredient voor meer informatie.

Planten & kruiden

Planten

Aloe Vera

Duizendblad

Zeewier

Weegbree

Pijlwortel

 

Aloe Vera

Chamolilla Recutita Flower Extract

Tekst

Waar zit het in

Zeewier

Algae (Sea Weeds) Extract

Tekst

Waar zit het in
 

Weegbree

Chamolilla Recutita Flower Extract

Tekst

Waar zit het in
 

Pijlwortel

Cocos nucifera (Coconut) Oil

Tekst

Waar zit het in
 

Tijm

Thymus Vulgaris Extract

De voordelen van tijm zijn al meer dan 4.000 jaar bekend en worden al meer dan 4.000 jaar gebruikt. Tijm (Thymus Vulgaris) is een culinaire en medicinale plant met oude wortels. Zowel de oude Egyptenaren als de Grieken gebruikten tijm voor verschillende doeleinden en verspreidden zich uiteindelijk over het Romeinse Rijk en daarbuiten.

Tijm is een goede bron van vele waardevolle stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, fytonutriënten, polyfenolen.

Ontstekingsremmend
Studies hebben aangetoond dat tijmolie COX-2 kan onderdrukken, een ontstekingsenzym dat leidt tot verschillende ontstekingsziekten. Carvacrol, de belangrijkste chemische stof in de olie, bleek hierbij een rol te spelen. 
 

Een ander onderzoek spreekt over hoe carvacrol en een andere verbinding genaamd thymol ontstekingen kan verlichten.


Wondgenezing en acne bestreiding
Tijm kan ook de wondgenezing versnellen. De lokale toepassing ervan kan helpen om dit te bereiken
 

Wetenschappers uit Leeds, Engeland, testten de effecten van tijm op Propionibacterium acnes (P. acnes), de bacterie die acne veroorzaakt. Zij concludeerden dat tijm effectief is zijn bij de behandeling van acne.

Het antibacteriële effect van tijm bleek sterker dan dat van de standaardconcentraties van benzoylperoxide, het actieve ingrediënt in de meeste acnecrèmes en -middelen.

Benzoylperoxide veroorzaakt een branderig gevoel en irritatie op de huid, wat betekent dat eenmiddel met tijm een oplossing kan zijn voor acne, die leidt tot minder ongewenste effecten.

Wat zit erin
Vitamine A
Vitamine C
Antioxidanten
fytonutrienten
polyfenolen
Carvacrol
Thymol
Waar zit het in
 

Sint Janskruid

Hypericum Perforatum Extract

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) heeft een geschiedenis als geneesmiddel dat teruggaat tot het oude Griekenland, waar het werd gebruikt voor verschillende ziektes en kwalen. Sint-janskruid heeft ook antibacteriële, antioxidatieve en antivirale eigenschappen. Vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen wordt het ook op de huid aangebracht om wonden en brandwonden te helpen genezen.

Antibacterieel en ontstekingsremmend
Huidletsels, brandwonden en huidirritaties veroorzaakt door kleine snijwonden kunnen worden behandeld met Sint-Janskruidolie. De antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van dit kruid werken om verlichting te bieden bij deze irriterende huidaandoeningen.
 

Waar zit het in
 

Rozemarijn

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

Rozemarijn is vooral bekend in huidverzorging vanwege zijn vermogen om natuurlijke oliën in balans te brengen. Het kan helpen om een vette huid te verfrissen zonder dat het droogte veroorzaakt. Als je een vette huid of verstopte poriën hebt, is dit het kruid voor jou, want het reinigt vuil en andere onzuiverheden die de poriën kunnen verstoppen.

Verbetert de bloedcirculatie
Het gebruik van rozemarijnolie op de huid verbetert de bloedcirculatie in dat gebied. Een verbeterde bloedcirculatie draagt er op zijn beurt aan bij dat de overige ingrediënten sneller en beter worden opgenomen.

Voorkomt huidveroudering
Omdat het van nature krachtige antioxidanten bevat, versterkt rozemarijnolie de haarvaten en helpt het de effecten van veroudering op de huid te vertragen. Het verstevigt ook de verslapte en losse huid en laat het er steviger en elastischer uitzien. Bovendien stimuleert rozemarijn de celgroei activiteit, wat fijne lijntjes en rimpels te vermindert.

Goed tegen acne
Met zijn krachtige desinfecterende en antibiotische eigenschappen kan het kruid helpen om acne en een vette huid te behandelen. Wanneer het in het gezicht gemasseerd wordt, kan rozemarijn helpen om donkere vlekken en onzuiverheden op de huid te verlichten, wat resulteert in een verbeterde gelaatskleur.

Ontstekingsremmend
De ontstekingsremmende eigenschappen van rozemarijnextract helpen de zwelling en wallen van de huid te verminderen. Het helpt ook om brandwonden te genezen en de huid te kalmeren. De geneeskrachtige eigenschappen van dit kruid maken het een krachtige kuur voor chronische huidaandoeningen zoals dermatitis, eczeem en psoriasis.

Waar zit het in