Vitamines & Mineralen | Skalaris Health

Mineralen

Zeoliet

Zinkoxide

Overig

MSM

Astaxanthine

Klik op een ingredient voor meer informatie.

Vitamines

Vitamine E

Vitamine C

Vitamine A

Vitamine B3

Vitamine B5

 

Vitamine E

Tocopherol

Effectief tegen rimpels en ouderdomsvlekken
Rimpels ontstaan door ouderdom, schade door vrije radicalen, slechte huidverzorging en slechte gewoontes zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Vitamine E kan de vorming van rimpels voorkomen door schade door vrije radicalen te blokkeren.

ouderdomsvlekkenvlekken op de huid worden veroorzaakt door veroudering, schade door vrije radicalen en een slechte leverfunctie. Vitamine E olie voorkomt en herstelt schade door vrije radicalen. Wanneer het plaatselijk op ouderdomsvlekkenvlekken op de huid wordt aangebracht, kan het helpen de ruwe huid lichter en gladder te maken door de celmembranen en de celregeneratie te stimuleren.
 

waar zit het in?

Vitamine E is een voedingsstof die uw lichaam nodig heeft om uw immuunsysteem te ondersteunen en uw cellen te helpen om te regenereren. Het heeft ook antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen die het essentieel maken voor je dagelijkse huidverzorging.

Vitamine E is een antioxidant die essentieel is voor het behoud van een gezonde huid. Vitamine E is van nature niet één enkele verbinding, maar een groep moleculen met verwante structuren, waarvan sommige unieke eigenschappen in de huid hebben.

Vitamine E is van nature aanwezig in de huid, vooral in de epidermis, en wordt gevonden in de olieproducerende talgklieren. Deze klieren scheiden talg af; een vette, wasachtige stof die een beschermende, hydraterende laag vormt op het huidoppervlak.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de hoeveelheid vitamine E in de huid op natuurlijke wijze af. Het werken van buiten naar binnen, plaatselijk aangebrachte vitamine E 

door het aanbrengen van vitamine E op de huid trekt het in de epidermis en de dermis en geeft het een antioxidantboost aan de huidcellen, en ondersteunt het het herstel en de bescherming van het huidoppervlak.

Vrije radicalen
Door zijn ontstekingsremmende werking op de huid zit het in veel cosmetische producten. Vitamine E is in staat vrije radicalen te bestrijden. Als gevolg hiervan beschermt het de huid tegen schadelijke effecten als gevolg van de blootstelling aan exogene giftige stoffen zoals chemicaliën en zonnestralen, waardoor de verspreiding van vrije radicalen wordt voorkomen

E

Vitamine C

Ascorbinezuur

Vitamine C in de vorm van ascorbinezuur, zoals in onze producten zit, is het meest stabiel en effectief in huidverzorging.

waar zit het in?

C

 

B5

waar zit het in?

Vitamine B5

Panthenol

Sterk hydraterend

Panthenol is vooral bekend om zijn vermogen om te fungeren als een vochtinbrenger - dat vocht in de huid aantrekt en vasthoudt. Als hydraterend ingrediënt stabiliseert vitamine B5 de barrièrefunctie van de huid en vermindert het de hoeveelheid water die door de huid verloren gaat. Dit verbetert op zijn beurt de textuur en elasticiteit van de huid, waardoor Panthenol ideaal is voor de behandeling van een droge, schilferige of ruwe huid. De huid wordt gladder en soepeler.
Klinische studies tonen aan dat op panthenol gebaseerde formuleringen het vochtgehalte van de huid verhogen en een significant effect hadden op de huidbarrièrefunctie door het verminderen van transepidermaal waterverlies (TEWL).

versterkt de huidbarrièrefunctie

Bovendien hadden de concentraties van de vitamine ook een invloed op de verbetering van de huidbarrièrefunctie. Het is in staat om door te dringen in de diepere huidlagen en wordt geabsorbeerd in de cellen voordat het wordt gemetaboliseerd tot pantotheenzuur. Dit vermogen om diep door te dringen is nuttig bij het toevoegen van essentiële vocht, waardoor de natuurlijke vochtbalans van de huid in stand wordt gehouden.

Naast de vochtbindende en verzachtende eigenschappen helpt Panthenol de huid zich ook te verdedigen tegen externe invloeden. Het vermindert jeuk, roodheid en onderdrukt ontstekingen. Dankzij de verzachtende en herstellende eigenschappen helpt Panthenol ook bij het verlichten van ontstoken acne en de huid die onlangs een klinische behandeling heeft ondergaan, zoals chemische peeling. Zelfs eczeem wordt verlicht en de zonverbrande huid heeft baat bij producten met Panthenol, omdat het ingrediënt de genezing van de huid versnelt.

Goede acne behandeling

Er is ook aangetoond dat het de oppervlaktebacteriën tegengaat en ontstekingen vermindert. Dit, in combinatie met de absorptie-eigenschappen betekent dat het wordt beschouwd als een goede acne behandeling.

 

Vitamine B3

Niacinamide

In ons lichaam wordt niacinamide gevormd wanneer we voedsel eten met een hoog gehalte aan niacine (zoals lever of paddestoelen). We zetten niacine om in actieve niacinamide, dat op zijn beurt als voorloper van de co-enzymen NADH en NADPH fungeert.

Deze co-enzymen stimuleren de celstofwisseling, wat betekent dat ze onze huidcellen de energie geven om hun functies uit te voeren. Ze zijn betrokken bij meer dan 40 biochemische processen, waaronder belangrijke taken als DNA-herstel en celvernieuwing. 

Omdat niacinamide gemakkelijk doordringt in de huid, zijn we niet afhankelijk van onze voeding of een voedingssupplement. Het kan direct op de huid gesmeerd worden! 

Bestrijdt vrije radicalen
Niacinamide biedt bescherming tegen vrije radicalen en het voorkomen van oxidatieve stress. 

Volgens het Tijdschrift voor Klinische Esthetische Dermatologie, verhoogt het "het antioxiderend vermogen van de huid na plaatselijke toepassing".


Vervaagt pigmentatie
Niacinamide heeft bewezen een uitstekende behandeling te zijn voor pigmentatie, ouderdomsvlekken en melasma.

Dit onderzoek vond een aanzienlijke daling van de hyperpigmentatie na vier weken behandeling met slechts twee procent niacinamide.

Voor melasma bleek uit deze studie dat vier procent niacinamide vergelijkbaar is met vier procent hydrochinon. Maar het heeft minder bijwerkingen en een veel beter veiligheidsprofiel. 


Vermindert rimpels
Niacinamide verbetert de fijne lijntjes en rimpels aanzienlijk, zo blijkt uit dit dubbelblinde onderzoek (met een concentratie van vier procent).
 

Een ander onderzoek toonde aan dat vier procent van de rimpels in het ooggebied na acht weken aanzienlijk verminderd zijn.
 

Sommige onderzoekers hebben gesuggereerd dat niacinamide dit doet door de collageenproductie in de huid te verhogen.

Maar het helpt ook bij het normaliseren van collageen, waardoor het soepel en flexibel blijft! Volgens de Dermatology Times, remt het "de proteïneglycatie, waardoor de afzetting van vernet collageen en elastine moleculen in de huid effectief wordt verminderd. Vernet collageen- en elastinemoleculen zijn stijf en stijf, waardoor de visco-elastische eigenschappen van de huid veranderen".


Behandelt Acne
Met zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen is niacinamide een geweldige behandeling om te proberen als je acne hebt.

Voor matige acne, deze studie vond dat vier procent niacinamide geeft vergelijkbare resultaten als een procent clindamycine, een actueel antibioticum. En het heeft niet het risico van bacteriële resistentie.
 

Een andere studie concludeerde dat hetzelfde bedrag, vier procent, "effectief en veilig is in het verlichten van symptomen van milde tot matige acne". 
 

Bonus: Het is ook veel zachter voor uw huid dan zuren, retinoïden en benzoylperoxide!

 

 

Reguleert de olieproductie 
Misschien heb je geen acne, maar worstel je wel met een vette huid. Nou, niacinamide kan daar ook bij helpen.

Deze studie heeft uitgewezen dat slechts twee procent het talggehalte en de talgafscheiding kan verlagen.
 

Dit is anders dan de meeste actuele behandelingen voor de vette huid, die alleen maar proberen om de overtollige talg te absorberen. Niacinamide kan eigenlijk vertragen hoeveel er vrijkomt, met veranderingen die na twee tot vier weken zichtbaar worden.

 

Krimpt poriën en zorgt voor een gladde huid
Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je je poriën niet kunt krimpen. Dit kan wel met niacinamide! Zoals de Dermatology Times verwoordt: "Klinisch gezien vermindert het de poriegrootte en verbetert het de huidstructuur."

Een 12-weeks onderzoek, geciteerd in Cosmeceuticals en Cosmetic Practice, heeft aangetoond dat niacinamide en salicylzuur de poriegrootte en de hobbelige huidstructuur aanzienlijk verminderen.

Dit komt door het vermogen van niacinamide om de talgproductie te verminderen. Poriën zien er altijd groter uit als ze gevangen zitten met talg en dode huid. Dus met minder olie zullen ze niet zo uitgerekt zijn. En met kleinere poriën ziet de huidstructuur er zachter en gladder uit.

B3

Waar zit het in?

Vermindert roodheid
Als je gevoelig bent voor roodheid, is niacinamide een van de beste ingrediënten die je kunt toepassen.

Deze studie heeft aangetoond dat vijf procent van de rode, vlekkerige huid aanzienlijk verbeterd is. 

En dit onderzoek heeft aangetoond dat het een gunstige behandeling is voor rosacea.
 

De theorie is dat niacinamide de functie van de huidbarrière verbetert, wat minder irritatie en minder roodheid betekent.


Versterkt de Huidbarrière
Als je huid er zeer intolerant uitziet - zelfs prikkend bij het aanbrengen van je huidverzorging - dan is het mogelijk dat je huidbarrière in het gedrang is gekomen. Ik hoor vaak van mensen die dit ervaren na het gebruik van te harde actuele zaken, zoals voorgeschreven retinoïden.

Niacinamide vermindert transepidermaal waterverlies en verhoogt het vochtgehalte van de hoornlaag, wat resulteert in een dikkere en sterkere barrière. Volgens het Tijdschrift voor Cosmetische Dermatologie zou het "een geschikt bestanddeel in cosmetische producten zijn voor gebruik bij aandoeningen van de epidermale barrièrefunctie".

Hydrateert een droge huid
Een andere manier om niacinamide te gebruiken is de behandeling van een droge huid.

Deze studie vergeleek twee procent niacinamide met witte petrolatum (a.k.a. minerale olie), en ontdekte dat niacinamide het waterverlies aanzienlijk vermindert - maar petrolatum niet.

Niacinamide is ook effectiever gebleken bij het verhogen van de hydratatie in de buitenste laag van de huid.
 

Een ander onderzoek toonde aan dat een tweemaal daags gebruik van niacinamide de ontsteking verlaagt, het waterverlies vermindert en de dikte van de hoornlaag verhoogt.

 

Vermindert de gevoeligheid voor onzuiverheden
Ooit gemerkt hoe de huid van sommige mensen een vaal, geel gips lijkt te krijgen als ze ouder worden?

Het gebeurt door oxidatieve stress, die toeneemt naarmate we ouder worden en die niacinamide, als antioxidant, kan remmen.
 

Deze studie toonde aan dat vijf procent, twee keer per dag aangebracht, de huid aanzienlijk minder vaalheid (vergeling) aantast. 

Dezelfde significante verbeteringen werden waargenomen in deze studie.

Beschermt tegen UV-schade
Tot slot, overweeg niacinamide als een aanvulling op uw zonnebrandcrème als u veel tijd in de zon doorbrengt. Onderzoek heeft aangetoond dat het een aantal fotobeschermende eigenschappen heeft.

Deze studie toonde aan dat niacinamide helpt bij het herstel van DNA na UV-schade.

 Deze studie toonde aan dat niacinamide beschermt tegen immunosuppressie veroorzaakt door UVA en UVB, waardoor het "een veelbelovend middel is voor de preventie van huidkanker". 

En deze studie ontdekte dat het helpt bij het voorkomen van fotocarcinogenese.

 

A

Vitamine A

Retinyl Palminaat

tekst

waar zit het in?

 
 

MSM

Methylsulfonylmethaan

MSM, de afkorting voor methylsulfonylmethaan, komt in alle levende organismen voor en wordt organisch gevormd uit koolstof, waterstof, zuurstof en zwavel. In het menselijk lichaam fungeert het als de "lijm" die onze aminozuurketens - oftewel de bouwstenen van alle weefsels - bij elkaar houdt.

De meeste voordelen van MSM komen voort uit de rol van de stof bij de opbouw van bijna elke cel in het lichaam. Het staat echter ook bekend om het afremmen van de afbraak van collageen, waardoor het een belangrijk anti-aging ingrediënt is.

Acnebestrijder
Mensen die te maken hebben met chronische of acute acne kunnen ook verlichting vinden door dit ingrediënt. MSM beperkt de hoeveelheid androgeenhormonen en helpt de huid beter doorlaatbaar te worden. Dit betekent dat de giftige stoffen die leiden tot mee-eters, mee-eters en cysten een betere kans hebben om vrij te komen. Bovendien kan MSM zelfs helpen om acnelittekens te verminderen door de collageengroei te stimuleren.

Kalmerend en ontgiftend
MSM doet veel meer voor de huid dan alleen het gladstrijken van rimpels en het bestrijden van acne. 
Het hoge zwavelgehalte, dat maar liefst 34% van de samenstelling vertegenwoordigt, vermindert ontstekingen en ontgift het lichaam.
Daarnaast verbetert het ook de doorlaatbaarheid van de celwand, waardoor vitale voedingsstoffen naar de cellen kunnen stromen.
Het kalmeert ook de jeuk, hydrateert de droge huid, vermindert het littekenweefsel en verbetert de wondgenezing door snijwonden en brandwonden. En goed nieuws voor rosacea-patiënten - het helpt ook bij het kalmeren en verminderen van roodheid in de huid.

MSM

waar zit het in?

Astaxanthine

Retinyl Palminaat

tekst

waar zit het in?