Klik op een ingredient voor meer informatie.

Bloemen

Kamillebloem

Goudsbloem

Rode Zonnehoed

Bloemen & vruchten

 

Tekst

Kamillebloem

Chamolilla Recutita Flower Extract

Waar zit het in

Goudsbloem

Calendula Officinalis Flower Extract

Verlicht ontstekingen en vrije radicalenschade
Uit onderzoek blijkt dat goudsbloem door de tientallen actieve stoffen een natuurlijk cytotoxisch en hepatoprotectief kruid is, wat zowel in dier- als menselijke experimenten is aangetoond. Extracten uit de bloem hebben aangetoond dat ze het cytokinegehalte verlagen en de cellen beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen - een van de belangrijkste oorzaken van veroudering en celverslechtering. 

Daarnaast blijkt uit onderzoek ook dat goudsbloem helpt de groei van bacteriën in wonden tegen te gaan.

 

Historisch gezien, en nog steeds vandaag de dag, is goudsbloem een van de meest populaire toepassingen op een geïrriteerde huid om jeuk, roodheid, gevoeligheid, droogte en zwelling te verminderen. Het is gebleken dat goudsbloem het vermogen heeft om de groei van gezond nieuw weefsel te bevorderen, de bloedtoevoer naar het aangetaste gebied te verhogen, de collageenproductie, die de huid verstevigt en versterkt, te verhogen en een droge huid te hydrateren.

Wondherstellend
Het vermogen van goudsbloem om te helpen bij de behandeling van wonden wordt verondersteld het gevolg te zijn van de stimulatie van de productie van epitheelcellen, voornamelijk als gevolg van de aanwezigheid van glycoproteïnen en nucleoproteïnen. Het is ook gekoppeld aan een verhoogde celvernieuwing en verbeterde stimulering van het collageenmetabolisme.

Waar zit het in
Wat zit erin
glycoproteïnen
 nucleoproteïnen
flavonoïden,
carotenoïden
saponine
quercetine
 

Ondersteunt de gezondheid van de huid

Vlierbessen zijn een waardevolle toevoeging aan schoonheidsproducten. Het gehalte aan bioflavonoïden, antioxidanten en vitamine A maakt het geweldig voor de gezondheid van de huid.

 

Rijk aan Anthocyanine

Anthocyanine is een natuurlijk plantpigment dat in vlierbes voorkomt en waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen heeft. Onderzoek toont aan dat deze stof de structuur en de conditie van de huid kan verbeteren, en de gezondheid van de huid verbetert.

 

Antioxidanten

Vlierbessen bevatten veel antioxidanten. Deze helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve schade veroorzaakt door milieuverontreinigende stoffen, giftige stoffen en blootstelling aan zonlicht. Bovendien ondersteunen deze antioxidanten ook de gezondheid van collageen, waardoor vroegtijdige rimpelvorming wordt voorkomen.

 

Vitamine A

Grote hoeveelheden vitamine A komen voor in vlierbessen, wat zorgt voor een stralende en zachte huid. Uit een onderzoek is gebleken dat vlierbes op de korte termijn een boost aan de huid geeft door de bloedtoevoer te verhogen, wat een stralend effect geeft.

Vlierbes

Sambucus Nigra (Elderberry) Fruit Extract

Waar zit het in
Wat zit erin
Vitamine A
Antioxidanten
Anthocyanine
Bioflavoiden
 

Rozenbottel

Rosa Canina (Rosehip) Seed Extract 

Het heeft spectaculaire huidherstellende krachten

Rozenbottelolie wordt vaak gebruikt in brandwondencentra en bij mensen met chirurgische littekens, omdat het de verloren huid en teint drastisch helpt herstellen. Een onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van rozenbottelolie bij patiënten na de operatie hun littekens sterk heeft verbeterd. 

Het laat de huid stralen

rozenbottel bevat veel vitamine A en C. Vitamine A, of retinol, bevordert de celvernieuwing van de huid. Vitamine C helpt ook bij het regenereren van de cellen, waardoor de algehele stralendheid van de huid wordt gestimuleerd. 

Sterk hydraterend

Rozenbottelolie bevat een schat aan essentiële vetzuren, waaronder linolzuur en linoleenzuur. Vetzuren helpen de celwanden sterk te houden zodat ze geen water verliezen.

De vele vetzuren in rozenbottelolie maken het een uitstekende optie voor het hydrateren van een droge, jeukende huid. De huid absorbeert de olie ook gemakkelijk, waardoor haar antioxidanten zich diep in de huidlagen kunnen verplaatsen.

Het stimuleert collageen aanmaak

Collageen is de bouwsteen van de huid. Het is essentieel voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Het lichaam maakt van nature minder collageen aan naarmate het ouder wordt.

Rozenbottelolie is rijk aan vitamine A en C, die beide nodig zijn voor de productie van collageen. Het is ook aangetoond dat het de aanmaak van MMP-1 remt, een enzym dat collageen afbreekt in het lichaam.

Waar zit het in

Wat zit erin

Vitamine C

Vitamine A

Vitamine B1,2,3

Vitamine K

Antioxidanten

Linolzuur

Linoleenzuur

 

Granaatappelpit

Punica Granatum (Pomegranate) Sterols

Het hydrateert droge huid

Granaatappel is rijk aan vitamine C, waarvan studies hebben aangetoond dat het de ruwheid van de huid kan verminderen. Daarnaast bevordert het de regeneratie van de epidermis.

 

Het bestrijdt ontstekingen en acne

Een puistje  ontstaat wanneer bacteriën de olieklieren van de huid infecteren. Wanneer dit gebeurt, stuurt het lichaam witte bloedcellen, genaamd neutrofielen, naar de plaats van de puistjes; wanneer deze neutrofielen de bacteriën verteren, sterven ze vermengd met de bacteriën en ander puin in de puistjes. Dit hele proces veroorzaakt ook ontstekingen, wat verantwoordelijk is voor het rode, gezwollen uiterlijk. De antioxidanten in granaatappels zullen helpen om die ontsteking te verminderen.

 

Het beschermt tegen de zon en het milieu

Overmatige blootstelling aan UV-stralen en vervuiling veroorzaakt oxidatieve schade aan onze huidcellen en kan het risico op het ontstaan van rimpels, ouderdomsvlekken, zonnebrand en zelfs kanker verhogen. De polyfenolen in granaatappels beschermen tegen dergelijke oxidatieve stress. Daarnaast blijkt granaatappel ook een belangrijke rol te spelen bij het herstel van DNA-schade.

Het stimuleert aanmaak van collageen

Granaatappel zit vol met ellaginezuur, een antioxidant dat veelbelovende resultaten heeft laten zien in het verminderen van de collageenafbraak. Door het stimuleren van collageen-producerende cellen genaamd fibroblasten, helpt granaatappel om de rimpelvorming te minimaliseren.

Waar zit het in

Wat zit erin

Vitamine C

polyfenolen

Ellaginezuur

 

Duindoorn

Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) fruit juice

Duindoorn bevat een ongelooflijke 190 voedingsstoffen en fytonutriënten. De vitamine C-concentratie is 12 keer hoger dan die van een sinaasappel! Vitamine C wordt ook wel de beauty vitamine genoemd dankzij zijn vermogen om ontstekingen in de huid te verminderen, collageen te stimuleren voor een vollere, stevigere huid, maar ook om de huid te laten stralen

Waardevolle vetzuren

Vetzuren, zoals omega 3, 6 en 9, zijn fantastisch voor een gezonde, heldere en stralende huid, en duindoorn zit er vol mee. Het is ook de enige plantaardige bron op de planeet die omega 7 bevat. Vetzuren bevorderen niet alleen een prachtige, stralende gloed, maar ook hun ontstekingsremmende werking is ongeëvenaard; het is een van de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde, heldere en stralende huid. De unieke onverzadigde vetzuren, zoals palmitooleïnezuur (omega-7) en gamma-linoleenzuur (omega-6) geven duindoorn regenererende en herstellende eigenschappen. Duindoorn verbetert ook de bloedcirculatie, verwijdert overtollige gifstoffen uit het lichaam en dringt gemakkelijk door de opperhuid. Omdat het gamma-linoleenzuur in de huid wordt omgezet in prostaglandinen, beschermt duindoorn tegen infecties, voorkomt het allergieën, elimineert ontstekingen en remt het verouderingsproces.

Vrije radicalen verdediging

Duindoornbessenolie is rijk aan vitamine A, C en E en Omega 7, evenals aan carotenoïden, die alle van vitaal belang zijn voor de verdediging tegen schade door vrije radicalen. Dit komt omdat ze de productie van collageencellen stimuleren. Deze cellen vormen de bouwstenen van onze huid en zijn essentieel voor de bescherming tegen schadelijke vrije radicalen die het collageen kunnen verzwakken, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en verlies van stevigheid.

Waar zit het in

Wat zit erin

Vitamine B1 & 2

Vitamine K

Vitamine C

Vitamine A

Vitamine E

Foliumzuur

Omega 3, 6, 7, 9

 

Berberis

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Reinigt de huid
Barberry bevat een bestanddeel dat bekend staat als "berberine", wat sterk reinigend werkt. Dit maakt dit ingrediënt perfect voor het ontstoppen van de poriën en het in bedwang houden van een vette huid.
Het is een krachtige antibacteriële verbinding die het immuunsysteem aantoonbaar versterkt.
 

De bessen zijn een van de meest antioxidant-rijke vruchten die in de natuur te vinden zijn.Daarnaast is het ook een goede bron van vitamine C, wat geweldig is voor de bescherming van de huid tegen omgevingsfactoren. Berberis kan helpen om uw huid te verstevigen en strak te maken bij herhaald gebruik.


Schimmelwerend en  antibacterieel
Vele onderzoeken hebben aangetoond dat de berberine in de kapperbes belangrijke antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Door de groei van bacteriën te remmen beschermt tegen vele besmettingen.
 

In het bijzonder kunnen bessen en andere verbindingen in de bessen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en infecties die gepaard gaan met acne.

Waar zit het in

Wat zit erin

Berberine

Vitamine C

Antioxidanten