Natuurlijk en Biologisch | Skalaris Health

De huid

is ons grootste en meest kwetsbare orgaan

 

De miljoenen poriën over het hele lichaam bieden een directe toegang tot de bloedbaan. De meeste huidverzorgingsproducten zitten vol met met schadelijke chemicaliën die het lichaam in de loop der tijd overspoelen met gifstoffen.

Om te voorkomen dat je lichaam hier op de lange termijn de nadelen van ondervindt is het belangrijk om alleen natuurlijke en onschadelijke stoffen op de huid aan te brengen.

Wat we Smeren is net zo

belangrijk als wat we eten

Meer dan 60% van de stoffen die op de huid worden gesmeerd komt in de bloedsomloop terecht, ook de chemische en toxische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid.

Omdat veel van die stoffen bewaard blijven in het lichaam wordt het schadelijke effect steeds groter naarmate we ouder worden.

Vrouwen die vanaf hun pubertijd  huidverzorgingsproducten gebruiken, hebben een aantal jaar later tientallen verschillende chemische stoffen in hun bloed. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ziekmakende invloed zelfs twee generaties later nog aantoonbaar kan zijn.

Het is dus van groot belang om geen belastende chemische stoffen tot je te nemen, maar enkel natuurlijke!

Natuurlijke en biologische Ingrediënten

Ingrediënten die met behulp van natuurlijke technieken uit biologisch geteelde gewassen worden verkregen zijn voor het lichaam vele malen waardevoller omdat ze herkend worden en een voedende en verzorgende werking hebben. Het gedeelte dat in de bloedbaan terechtkomt kan in het lichaam als voedingsstof dienen of wordt afgebroken.

 

Er is geen toxische werking of stapeling van stoffen in de cellen en dus ook geen gevaar van lange termijn gezondheidsschade!

Je eigen gezondheid..

Meer dan 60% van de stoffen die op de huid worden gesmeerd komt in de bloedsomloop terecht, ook de chemische en toxische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid.

..en de wereld om je heen!

Producten die chemische ingrediënten bevatten hebben een negatieve invloed op het milieu. Wanneer ingrediënten natuurlijk en biologisch geproduceerd worden komen er geen chemicaliën in de lucht en het water, en wordt het milieu minder belast.

Waarom natuurlijk en biologisch?

1

2

Waarom skalaris?

Er zijn vele natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Waarom moet ik Skalaris kiezen?

4

zeoliet

Wat onze producten zo bijzonder maken zijn niet alleen de natuurlijke ingrediënten. Wij gaan nog een stap verder door toevoeging van het extreem ontgiftende vulkanische mineraal zeoliet!

In geen enkele fase van de productie gebruiken wij chemische middelen!

1

2

3

Pure, onbewerkte ingrediënten

Vaak wordt op labels vermeld dat alle ingrediënten van natuurlijke herkomst zijn, maar wordt er niet bij verteld dat de oorspronkelijke natuurlijke stof chemisch is veranderd, waardoor deze in feite een synthetische stof is geworden en onherkenbaar gemaakt is voor het lichaam. Het is dus belangrijk om te letten op een zo hoog mogelijk percentage volledig natuurlijke, biologische en onbewerkte ingrediënten.

Het feit dat onze producten in vacuumpompjes zit, waardoor er geen zuurstof bij kan komen is een teken dat het zuiverder is dan veel andere "natuurlijke" huidverzorging. In een tube of potje zou het slechts enkele weken goed blijven!

Wij voegen geen kunstmatige conserveringsstoffen toe, en bewerken onze natuurlijke ingrediënten niet.

Transparant

Het kan soms lastig zijn om de ingrediëntenlijsten van huidverzorgingsproducten te doorgronden en te zien of je met dat product een goede keus maakt.

Wij zijn graag zo transparant mogelijk over wat de door ons gebruikte ingrediënten zijn. Daarom staat bij elk product duidelijk wat er in zit, en leggen we graag uit waarom we voor deze ingrediënten hebben gekozen!

geen kunstmatige parfums

Bij veel producten zie je "parfum" op de ingrediënten lijst staan. Dit zegt echter weinig over wat het is, aangezien het geen gereguleerde term is en het allerlei chemische stoffen kan bevatten. Deze "parfums" zijn vaak een veroorzaker van huidirritatie, en kunnen allergische reacties opwekken. Daarbij kunnen deze stoffen de natuurlijke pH van de huid verstoren.

Het enige wat je ruikt is de natuurlijke geuren van de bloemen, planten en kruiden!

Volledig recyclebaar

Ook is de verpakking duurzaam en volledig recyclebaar. De productie van de kunststof en het hergebruiken daarvan kosten minder energie dan die van glazen verpakkingen. Het transport is voordeliger omdat het lichter is.

 

De ecologische voetafdruk is gunstig: Zowel de ingrediënten als de verpakking komen uit Europa.