Olie, Was & Boter | Skalaris Health

Was

Carnaubawas

Kruidenwas (Cetearyl Alcohol)

Boter

Cacaoboter

Sheaboter

Xanthan  Gom

Klik op een ingredient voor meer informatie.

 

Kokosolie bestaat uit een unieke combinatie van natuurlijke vetten, waardoor het nuttig is bij de behandeling van de huid. Deze vetzuren omvatten linolzuur (wat gunstig is voor acne-gevoelige huid) en tot 50 procent laurinezuur (wat hydraterend en antimicrobieel is).

Antibacterieel en ontstekingsremmend

Onderzoeken tonen aan dat kokosolie de functie en de reparatie van de huidbarrière kan verbeteren, anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen heeft, de tekens van huid het verouderen bestrijdt en vocht inbrengt. De vetzuren in kokosolie hebben antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen beschermen tegen schadelijke micro-organismen. Dit is vooral belangrijk voor de gezondheid van de huid, omdat veel soorten huidinfecties, waaronder acne, worden veroorzaakt door bacteriën of schimmels. 
 

Het direct op de huid aanbrengen van kokosolie kan de groei van deze micro-organismen tegengaan. Dit komt door het gehalte aan laurinezuur, dat bijna 50% van de vetzuren in kokosolie uitmaakt en schadelijke micro-organismen kan bestrijden. In een onderzoek werden de antibacteriële eigenschappen van 30 soorten vetzuren getest tegen 20 verschillende bacteriestammen. Laurinezuur bleek het meest effectief te zijn in het blokkeren van de groei van bacteriën. Bovendien is caprinezuur een ander vetzuur dat in kokosolie voorkomt, zij het in mindere mate. Net als laurinezuur is aangetoond dat caprinezuur krachtige antimicrobiële eigenschappen heeft.


antioxidant

Bovendien kan kokosolie ontstekingen verlichten door de antioxidantstatus te verbeteren. Antioxidanten werken door vrije radicalen in het lichaam te stabiliseren en neutraliseren de reactieve atomen die kunnen bijdragen aan ontstekingen.

Er is onderzoek gedaan met verschillende soorten olie, waaronder kokosolie, olijfolie en zonnebloemolie. Aan het einde van de 45 dagen durende studie had kokosolie van eerste persing de antioxidantstatus verbeterd en oxidatieve stress het meest voorkomen.


anti-acne

Terwijl sommigen denken dat kokosolie de poriën verstopt, blijkt uit veel onderzoek dat het daadwerkelijk kan helpen bij de behandeling van acne. Acne is een ontstekingsaandoening, en veel van de medicijnen die gebruikt worden om het te behandelen werken door zich te richten op ontstekingen en deze te verminderen.

Omdat kokosolie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, kan het ook helpen bij de behandeling van acne. Bovendien kunnen de antibacteriële eigenschappen van de vetzuren in kokosolie ook helpen bij het verminderen van acne.

Talrijke studies hebben aangetoond dat laurinezuur, dat bijna de helft van de vetzuren in kokosolie uitmaakt, de bacteriestam die acne veroorzaakt doodt.

Kokosolie

Cocos nucifera (Coconut) Oil

waar zit het in?

Wat zit erin?

Antioxidanten

Laurinezuur

Caprinezuur

Olijfolie

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Activeer je Genen
Hoewel het waar is dat "sommige mensen gewoon geboren worden met goede genen," is dat nog niet het einde van het verhaal. Een onderzoek uit 2013 heeft aangetoond dat plantenfenolen helende eigenschappen in het lichaam stimuleren, onafhankelijk van de sterke antioxiderende capaciteiten van de olie, die genprocessen neutraliseren die een snellere veroudering beïnvloeden. Bovendien bevat olijfolie meer dan 230 antioxidanten, waaronder tocoferolen en carotenen, en meer dan 30 fenolverbindingen.
 

Vitamine E
Olijfolie is al decennialang een hoofdbestanddeel in de dermatologische industrie dankzij het hoge vitamine E-gehalte en wordt al sinds de oudheid gebruikt als lotion voor de huid. 
Het is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen verschillende externe factoren zoals de harde zonnestralen of de wind.

Verzacht en hydrateert
Naast antioxidanten en vetzuren bevat olijfolie ook vitamine K en squaleen, die de huid helpen op te vullen, te verzachten en te hydrateren. Aangezien olijfolie van eerste persing de gezondste variant is en de meeste voordelen voor de huid biedt, werkt het ook als een natuurlijk ontstekingsremmend en antimicrobieel middel en laat het veelbelovende resultaten zien voor mensen met een acne-gevoelige huid. 

waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine E

Vitamine k

230 antioxidanten

30 Fenolverbindingen

Squaleen

 

Wortelolie

Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil

Verjongend
Wortelolie wordt gebruikt om de huid te beschermen tegen ultraviolette stralen en heeft sterke verjongende eigenschappen vanwege het hoge gehalte aan vitamine A, C en E. Als u op zoek bent naar een olie om de huid te verhelderen en te verfrissen, dan kan het gebruik van wortelolie voor het gezicht een doffe, matte, doffe, glanzende en glimmende huid stimuleren.  Het hoge carotolgehalte verjongt daarnaast de huidcellen.

Het bevat ook carotenoïden, wat krachtige antioxidanten zijn, en zijn zeer effectief in het het bestrijden van fijne lijntjes en rimpels. Naast de vitaminen A, C en E, werken deze antioxidanten samen om de elasticiteit en soepelheid van de huid te verbeteren. Het minimaliseert daarnaast grote poriën en verstevigt de huid.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29737890


Antibacterieel en ontstekingsremmend
De meest grondig onderzochte eigenschap van wortelolie is het vermogen om bepaalde bacteriën en schimmels te doden. Sommige van de virussen waartegen het krachtig is, hebben namelijk om een aantal redenen te maken met deze olie. Veel van deze virussen komen vaak voor in ontwikkelingslanden, en de olie kan een unieke manier zijn om deze ziekten te bestrijden, mits goed ontwikkeld.

Daarbij is de linolzuur goed voor een groot aantal huidziekten, waaronder ook een door de zon verbrande huid, en kan de helende werking van vitamine E de huid kalmeren na zonnebrand.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4769755/

waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine A

Vitamine E

Vitamine C

Linolzuur (omega 6)

Carotenoiden

 

Frambozenpitolie

Rubus idaeus (raspberry) seed oil

Rijk aan omega-vetzuren

Omega-vetzuren zijn geweldige ingrediënten voor de huid. Ze dienen als essentiële bouwstenen voor de verschillende huidlagen en zorgen voor een gladdere, egalere, jonger uitziende en gezondere teint, ongeacht uw leeftijd of huidtype. Vetzuren die in frambozenpitolie voorkomen zijn: 17% oliezuur (omega 9), 55% linolzuur (omega 6) en 24% alpha-linoleenzuur (omega 3).

 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ejlt.200900022

Anti aging

Frambnozenpitolie heeft een hoog gehalte aan elleginezuur (een antioxidant). Onderzoek toont aan dat elleginezuur "de aantasting van collageen en ontstekingsreacties, beide belangrijke oorzaken van rimpels, verminderde". Het beschermt ook tegen UV schade.

Daarnaast bevat het hoge niveaus van vitamine E, wat een krachtige antioxidant is die vrije radicalen, die voortijdige veroudering veroorzaken, vermindert. In combinatie met de regeneratieve krachten van vitamine A, fytosterolen en ellaginezuur, kan deze olie de vernietiging van collageen verminderen, de huid vernieuwen en uw huid helder en jeugdig houden. 

Ontstekingsremmende werking

frambozenzaadolie heeft een sterk onstekingsremmende werking, en verzacht ook de symptomen van verschijnselen zoals eczeem, rosacea en psoriasis. Daarnaast hydrateert en verzacht het een droge huid, en vermindert het ontstekingen en irritatie zoals jeuk, zwelling en roodheid.

Waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine A

Vitamine E

Vitamine C

fytosterolen

Linolzuur (omega 6)

alfa-linoleenzuur (omega 3)

Oliezuur (omega 9)

ellagitanninen

Carotenoiden

 

Sesamolie

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Sesamolie is geschikt voor elk huidprobleem en past bij elk huidtype, zelfs bij een vette, acnegevoelige huid. De ontstekings- en antibacteriële eigenschappen bestrijden puistjes, infecties en huiduitslag en maken het effectief in het verbeteren van droogte en roodheid. Het helpt bij het verjongen van de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. De olie is een natuurlijke vochtinbrenger en zorgt voor een diepe hydratatie van de huid. Daarnaast beschermt het ook de huid tegen schadelijke UV-stralen en radicale schade. Vitaminen E, B en D zorgen voor een volle, gezond uitziende huid.

Voorkomt bacteriële infecties

Sesamolie is erg effectief bij de behandeling van ontstoken en gewonde huid. Deze ontstekingsremmende eigenschappen maakt het erg krachtig bij de bestrijding van bacteriële infecties.
Sesamolie wordt ook gebruikt als een hulpmiddel voor de behandeling van bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het wordt daarnaast toegepast om verschillende huidinfecties en gewrichtspijnen te verminderen.

Verjongende werking

Een andere eigenschap van sesamolie is dat het het tempo van huidveroudering vertraagt. Het voorkomt oxidatie van de huidcellen en stimuleert de huidverjonging. 
De antioxidant die bekendstaat als Sesamol is hier verantwoordelijk voor. Deze is zeer effectief als het gaat om het herstellen van beschadigde cellen en het verbeteren van de bloedcirculatie en het voorkomt de vorming van rimpels en kleine poriën in de huid.

Waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine E

Vitamine B

Vitamine K

Oliezuur
Palmitinezuur
stearinezuur
linolzuur

Sesamol

 
 

Zwarte komijnzaadolie

Nigella Sativa Seed Oil

Zwarte komijnzaadolie wordt al eeuwenlang in veel culturen gebruikt als een natuurlijke remedie tegen vele kwalen. Het bevat veel actieve componenten waaronder thymoquinone, thymohydroquinone, dithymoquinone, thymol, carvacrol, nigellimine, nigellicine, nigellicine, nigellidine en alfaëderine. 

Het vermindert donkere vlekken en verkleuring

Zwarte komijnzaadolie kan donkere vlekken als gevolg van veroudering, hormonen en schade door de zon verminderen. Dit is te danken aan de vitamine A, aminozuren en vetzuren, die samenwerken om de huidcellen te regenereren, waardoor de verkleuring na verloop van tijd minder zichtbaar wordt.

Het bestrijdt acne, verstopte poriën en ontstekingen.

Een van de grootste voordelen van zwarte komijnzaadolie zijn de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, die werken om verstopte poriën te verminderen en onder controle te houden, evenals het verminderen van roodheid en het kalmeren van irritatie, waaronder eczeem.

Effectief tegen fijne lijntjes en rimpels

Het is moeilijk om een olie te vinden die voedzamer is dan zwarte komijnzaadolie, wat meer dan 100 vitaminen en mineralen bevat. Dit zijn onder andere de vitamines A, B en C, die de huid helpen vocht vast te houden, de elasticiteit te behouden en de schadelijke vrije radicalen te bestrijden die je sneller verouderen. Plus, het beschikt over klontjes van vetzuren, die de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Rijk aan vitaminen, mineralen en vetzuren, levert zwarte komijnzaadolie zacht maar diep voedend vocht dat gemakkelijk wordt geabsorbeerd in de huid, waardoor het glad, gehydrateerd en gevoed aanvoelt en een stralende uitstraling krijgt. De verzachtende kwaliteit maakt het gunstig voor zelfs de meest gevoelige huid en zijn verstevigende en regeneratieve eigenschappen verminderen de kans dat littekens ontwikkelen uit wonden. 

waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine A

Vitamine B

Vitamine C

Aminozuren

Vetzuren

Lavendelolie

Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil

Tekst

Wat zit erin?

x

Waar zit het in?

 

Litsea olie

Litsea Cubeba Fruit Oil

tekst

waar zit het in?

Wat zit erin?

x

 

Kruidenwas

Cetearyl Alcohol

U heeft misschien gehoord dat u huidproducten die alcohol bevatten moet vermijden. Dit komt omdat veel soorten alcohol de huid uitdrogen. Het gebruik van alcohol op uw huid kan leiden tot jeuk en schilfering

Vette alcoholsoorten, zoals cetearyl alcohol, hebben echter niet hetzelfde effect op de huid als andere alcoholen, vanwege hun chemische structuur.

De chemische samenstelling van cetearyl alcohol is anders dan die van meer bekende alcoholen. In cetearyl alcohol zit de alcoholgroep (-OH) vast aan een zeer lange keten van koolwaterstoffen (vetten). Deze eigenschap laat vetalcoholen toe om water op te vangen en geeft een kalmerend gevoel aan de huid.

Het deskundigenpanel voor Cosmetic Ingredient Review (CIR) heeft geconcludeerd dat vetalcoholen, waaronder cetearyl alcohol, veilig zijn voor gebruik in cosmetische producten. In klinische studies werd vastgesteld dat cetearyl alcohol geen significante toxiciteit heeft en niet mutageen is. Een mutageen is een chemisch agens dat uw DNA verandert. DNA-veranderingen kunnen bepaalde ziekten veroorzaken, zoals kanker.

Ook bleek het de huid niet te irriteren. Volgens de FDA Trusted Source mogen zelfs cosmetische producten met het label "alcoholvrij" cetearyl alcohol en andere vette alcoholen bevatten. 

waar zit het in?

 
 

Shea boter

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Sheaboter is vet dat wordt gewonnen uit kariténoten. Het is gebroken wit of ivoorkleurig en heeft een romige consistentie die gemakkelijk op je huid aan te brengen is.  Hoge concentraties vetzuren en vitaminen maken sheaboter tot een ideaal cosmetisch ingrediënt voor een zachtere huid. Sheaboter heeft ook ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Het gebruik van sheaboter kan je huid verzachten, conditioneren en verstevigen.

De rijke olie in sheaboter dringt diep in uw huid door, waardoor een gladde en zachte barrière ontstaat die het vocht in de huid afsluit. Dit hydraterende effect kan enkele uren aanhouden.

Samenstelling
Rauwe sheaboter is rijk aan stearinezuur, oliezuur en rijk aan vitamine E en vitamine A. De olie uit de vrucht van de sheaboom bevat ongeveer 45-50 procent oliezuur, 30-41 procent stearinezuur, 5-9 procent palmitinezuur en 4-5 procent linolzuur. De door ons gebruikte sheaboter wordt geëxtraheerd met behulp van koudgeperste methoden zonder toegevoegde chemicaliën of conserveringsmiddelen.

Anti-aging
Sheaboter wordt beschouwd als een van de beste anti-verouderingsmiddelen voor de huid. Het stimuleert de productie van collageen, de bouwsteen van de huid. De vitamines A en E in deze boter houden de huid soepel, gevoed en stralend. Bij regelmatig gebruik vermindert het de rimpels en voorkomt het ook vroegtijdige rimpelvorming. De anti-agingseigenschappen kunnen ook worden toegeschreven aan het vermogen om de doorbloeding van de huid te verbeteren en de celvernieuwing te bevorderen.

Sheaboter kan de regeneratie van de weefselcellen en het verzachten van de huid stimuleren, wat kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het American Journal of Life Sciences meldde een klinisch onderzoek waarbij 30 vrijwilligers betrokken waren en waarbij sheasboter verschillende tekenen van veroudering verminderde. In een andere klinische studie voor een droge, delate of verouderende huid, brachten 49 vrijwilligers tweemaal daags sheaboter aan en ontdekten dat het tekenen van veroudering door het gebruik van sheaboter werd verminderd.

Hydrateert de droge huid
Sheaboter is een uitstekende vochtinbrenger voor het gezicht en het lichaam. Het vetgehalte is verantwoordelijk voor de verzachtende en bevochtigende eigenschappen. Het houdt het vocht in de huid vast en houdt het lang gehydrateerd. Een droge en droge huid wordt ruw en schilferig. Bepaalde delen van het lichaam kunnen zelfs huidscheuren ontwikkelen als gevolg van een droge huid. Karitéboter kan de huid voeden met zijn vetgehalte. Het kan ook helpen om de huid van handen en voeten te verzachten en soepel te maken. Het dringt gemakkelijk door in de huid, zonder de poriën te verstoppen, en is effectief bij droge huid.
 

 

waar zit het in?

Wat zit erin?

Vitamine A

Vitamine E

Stearinezuur

Palmitinezuur

linolzuur

Cacaoboter

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

tekst

waar zit het in?