Sun Cream

Natuurlijk.

Biologisch.

Vegan.

100% natuurlijk.

100% veilig in de zon.

Onze 100% natuurlijke, biologische en veganistische zonnebrandcreme beschermt tegen de zon en stimuleert het herstellend vermogen van de huid om de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine D aan te maken.

De bescherming is gebaseerd op zinkoxide mineralen die de zon reflecteren zonder gebruik te maken van nanodeeltjes.

Zonnebrandlotion wordt vaak in grote hoeveelheden opgebracht, en op grote delen van het lichaam. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat chemische varianten enorm slecht zijn voor het lichaam.

 

Maar waarom eigenlijk? En waarom zijn natuurlijke beter?

Waarom is natuurlijk zoveel beter dan chemisch?

1

Chemische zonnebrandlotion, daarentegen, dringt de bloedbaan binnen en blijft in het lichaam. Oxybenzone, een ingredient dat in de meeste chemische zonnebrandmiddelen zit, kan tegenwoordig worden gevonden in het lichaam van 96% van meisjes van 6 tot 8 jaar(1).Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat chemische ingrediënten van zonnebrandlotions de opname van andere chemische stoffen in de huid stimuleren(2).

Natuurlijke zonnebrandlotion is het veiligst, omdat de actieve ingrediënten op het huidoppervlak blijven, en de zonnestralen reflecteren.

Het veroudert de huid niet

Om het ontstaan van vrije radicalen te voorkomen heb je dus een zonnebrandmiddel nodig met een sterke UVA filter. Zoals onderstaand FDA onderzoek aantoont is zinkoxide de beste optie. Niet alleen omdat het een van de weinige niet-chemische opties is, maar ook omdat het de beste bescherming biedt tegen zowel UVA als AVB straling!

Het beschadigt cellen niet

2

3

Er worden geen schadelijke stoffen opgenomen in het lichaam.

De chemische componenten van zonnebrandlotion kunnen celschade veroorzaken. Verschillende onafhankelijke onderzoeken (5),(6),(7),(8), kwamen tot de conclusie dat bepaalde chemische ingrediënten in zonnebrandcrimes DNA schade kunnen veroorzaken in huidcellen, nadat deze is blootgesteld aan UV straling, met een verhoogd risico op kanker als gevolg.

Vrije radicalen spelen een grote rol in het verouderingsproces van de huid. Ze ontstaan door invloeden zoals roken, luchtvervuiling en UV straling. Vrije radicalen stimuleren vroegtijdige veroudering door celstructuren aan te tasten en collageen- en elastinevezels af te breken.

 

Sommige chemische stoffen in zonnebrandlotions kunnen de productie van vrije radicalen versterken in plaats van tegengaan, wat gebeurt tijdens de opname van UVA straling(3).

 

Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat sommige chemische zonnebrandmiddelen meer vrije radicalen veroorzaken dan wanneer je helemaal geen zonnebrand gebruikt! (4)

4

Het irriteert de huid niet

Chemische zonnebrandmiddelen zijn vele malen agressiever voor de huid, en kunnen veel problemen veroorzaken. Van zinkoxide daarentegen, zijn geen gevallen bekend van huidallergische reacties.(9)

Daarnaast is het geschikter wanneer je snel last krijgt van acne, omdat de natuurlijke filter de huidporiën niet verstopt.

Zinkoxide

Als actief ingredient gebruiken wij zinkoxide.

Volledig natuurlijk

Zinkoxide is een volledig natuurlijk ingredient en kan worden gevonden in de aardkorst als het natuurlijke mineraal Zinkiet.

 

De gewonnen Zinkiet wordt gesmolten, verdampt en gekoeld om zink deeltjes te maken. Deze deeltjes voegen we dan toe aan onze lotion!

Zinkoxide is een natuurlijk mineraal dat de meest veilige en meest effectieve bescherming geeft tegen UV straling.

 

In tegenstelling tot chemische zonnebrandlotions vormt zinkoxide een onzichtbare fysieke barrière op de huid en reflecteert het de zonnestralen in plaats van dat het ze absorbeert.

 

Zinkoxide is niet toxisch en is veel geschikter voor gevoelige huid dan chemische zonnebrandlotion.

De beste bescherming

Naast het feit dat zinkoxide een van de weinige niet-chemische ingrediënten is, biedt het ook nog eens de beste bescherming tegen UV straling volgens Amerikaans FDA onderzoek!

 

Geen nanodeeltjes, maar toch Geen witte waas!

Veel natuurlijke minerale zonnebrandlotions laten een witte waas achter op de huid door de grootte van de zinkdeeltjes. Hierdoor zijn fabrikanten begonnen met het verkleinen van de deeltjes, ook wel bekend als nanodeeltjes. Er is echter veel kritiek op deze nanodeeltjes, omdat ze de huid kunnen binnendringen en potentieel schadelijk kunnen zijn.

 

Speciaal bewerkingsproces

Door een speciaal bewerkingsproces hebben we ervoor gezorgd dat de grotere zinkdeeltjes niet samenklonteren, terwijl veel nanodeeltjes in andere producten dit wel doen, zodat het grotere gehelen vormt. Dit zorgt ervoor dat er geen witte waas op de huid achterblijft, ondanks de grotere zinkdeeltjes!

Verpakking

Inkt

De inkten die gebruikt worden zijn op basis van plantaardige oliën, en zijn volledig composteerbaar. Daarnaast wordt er gedrukt zonder water, wat een manier van drukken is die maar weinig voorkomt en duizenden liters water per jaar bespaart. Bij deze manier van drukken zijn er geen toevoegingen (IPA) nodig om de inkt te laten drogen, wat zorgt voor een veel lagere CO2 uitstoot.

De verpakking proberen we zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Karton

Zo gebruiken we bijvoorbeeld karton dat gemaakt is van landbouwafval. De bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden vermalen en verwerkt tot karton!

Zeoliet

Verrijkt met het ontgiftende vulkanische mineraal zeoliet!

Wat onze producten zo bijzonder maken zijn niet alleen de natuurlijke ingrediënten. Wij gaan nog een stap verder door toevoeging van het extreem ontgiftende vulkanische mineraal zeoliet!

spf 30

spf 15

Meer informatie over de ingrediënten?

Buiten het feit dat we zinkoxide in de lotion gebruiken, het meest effectieve en veilige ingrediënt dat beschikbaar is voor zonnebrandlotion, mogen de overige natuurlijke ingrediënten er ook zijn!

klik op de links om meer te lezen over de bloemen, planten, kruiden en oliën die we toevoegen aan onze zonnebrandlotion!